22.02.2019 - Mynet Sohbet Portalı & Turkmynet.Com

9 Ocak Hadi ipucu sorusu: Yağı kozmetik ve eczacılıkta kullanılan ağacın adı nedir? (Günlük ağacı)

  • Gündem
  • 09 Ocak 2019
  • 9 Ocak Hadi ipucu sorusu: Yağı kozmetik ve eczacılıkta kullanılan ağacın adı nedir? (Günlük ağacı) için yorumlar kapalı
  • 2 KEZ OKUNDU
9 Ocak Hadi ipucu sorusu: Yağı kozmetik ve eczacılıkta kullanılan ağacın adı nedir? (Günlük ağacı)
Reklam
Rate this post

Hadi ipucu sorusu ve cevabı haberimizde! Bugünkü ipucu sorusu ağaçlardan geliyor. İpucu sorusunda yer alan ağaç Anadolu’da kendiliğinden dağılış gösterir. Aynı zamanda yağı kozmetik ve eczacılıkta kullanılır. Peki diğer adı günlük ağacı olan ağacın adı nedir?

YAĞI KOZMETİK VE ECZACILIKTA KULLANILAN AĞACIN ADI NEDİR?

9 OCAK HADİ İPUCU SORUSU: SIĞLA AĞACI

hadi-ipucu

GÜNLÜK AĞACI| SIĞLA AĞACI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Sığla ağacı, Altingiaceae familyasından günümüzde sadece Anadolu, Amerika ve Çin’de doğal olarak yayılış gösteren Liquidambar cinsine ait türlerin ortak adıdır.

25–40 m’ye kadar boylanan yaprak döken kalın dallı ve geniş tepeli bir ağaçtır. İlk bakışta çınara benzer. Yaşlandıkça, kabuğu koyulaşır ve derin çatlaklı bir görünüm alır. Elsi loplu yapraklar sürgünlere sarmal dizilmiştir.

Çiçekler küçüktür. Çiçek kurulu 1–2 cm çapında olup küre şeklinde çok sayıda çiçek kümesini bulundurur.

Meyve 2–6 cm çapında çok sayıda kapsülden oluşur ve içerisinde çok miktarda tohum bulunur. Gövdesinden çıkarılan balzam kozmetik ve eczacılıkta kullanılır. Gövdesinden çıkarılan bu balzam kapsül halinde bitkisel besin takviyesi olarak da kullanılmaktadır.

sizlere turkmynet.com farkıyla sunulmuştur

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ